Spotify

Spotify

Spotify

 

Spotify er en digital musikkstrømmetjeneste laget av Daniel Ek og Martin Lorentzon i 2008. Tjenesten er tilgjengelig via de fleste plattformer som TV, mobil telefon, PC og spillkonsoller. Spotify er tilgjengelig i mesteparten av Europa, Amerika, New Zealand, Australia og noen utvalgte land i Asia som Taiwan og Japan. Spotify har i dag mer enn 100 millioner abonnenter fordelt på Premium abonnement og gratis abonnement.

Gjennom Spotify har abonnenten adgang til over 30 millioner sanger i alle sjangere og fleksibiliteten i tjenesten tillater brukeren å lage egne spillelister ut ifra smak og behag i tillegg til at man har adgang til andres spillelister. Da Spotify også kan kobles opp via Facebook kan man enkelt dele sine spillelister med andre.

Spotify sin user interface (UI) er enkel og lett forståelig. Man vet alltid hvor man befinner seg i appen og det er enkelt å lete frem musikken man ønsker å spille. Nederst på skjermen har man de fem viktigste «knappene», Home, Browse, Search, Radio, Your Library, som brukes mest. Knappene lar deg enkelt navigere rundt i appen og man er aldri i tvil hvor man er.

  1. I «Home» har man muligheten å finne musikken som ble spilt sist og kommer med forslag som passer din smak basert på din spillehistorikk.
  2. I «Browse» kan man søke musikk sortert etter blant annet lister og sjangere.
  3. I «Search» kan du søke blant Spotifys 30 millioner sanger.
  4. I «Radio» finner man forslag og adgang til spillelister basert på abonnentens smak “
  5. I «Your Library» får man adgang til brukerens egne spillelister og annet nylig spilt musikkSpotify bar

Designet på Spotify er veldig brukervennlig, enkelt og visuelt behagelig. De sorte, grønne og hvite fargene passer godt sammen, i tillegg til at man har valgt en enkel typografi. Ikonene er lett gjenkjennelige hvilket er med på å gjøre navigeringen enkel. Appen er ikke spesielt responsiv på mobilen ettersom skjermbildet ikke roterer i takt med mobilen.

Brukervennligheten kommer godt frem gjennom den enkle navigasjonen der man ikke trenger ikke å trykke mange ganger for å finne musikken man leter etter. Den effektive og raske responsen er med på å skape en god struktur og skape en bedre opplevelse. Hierarkiet i appen varierer ettersom hvor man befinner seg i programmet og man vet til en hver tid hvor man befinner seg da ikonet blir fylt med en grønn farge.Spotify sortering

Spotify har en meget fleksibel sorteringsfunksjon som gjør det mulig for brukeren og sorterer sangene i spillelistene etter forskjellige kriterier som f.eks., tittel, sist lagt til og artist. Dette gir brukeren en god opplevelse.

Generelt oppfatter vi UX til Spotify som god, ettersom når man blant annet søker etter en sang foreslår den både album, sanger og spillelister. Gitt dagens tilgjengelige teknologi vil et forbedringspotensial være å gjøre det mulig å spille av lydklipp og søke etter strofer fra sanger. Dette er teknologi man kan finne i andre apper som for eksempel Soundhound.

I tillegg blir Spotify “kjent” med deg, jo mer du bruker det. Den vet hva slags musikk du liker og hva den skal foreslå. Det er akkurat sånn som de fleste nettsider har i dag også. Spotify kommer med forslag på musikk den tror du liker ut ifra det den har sett mens du har brukt appen.

 

Kilder:

About us.(udatert). Spotify.com. Hentet 28. februar 2017 fra Spotify: https://www.spotify.com/no/about-us/contact/

Wikipedia. (2017). Spotify. Hentet 28. februar 2017 fra Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Spotify

 


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: